Namely
flow-image

Fem saker som varje VD bör göra för att understödja HR

Detta material presenteras av Namely

Det är oerhört viktigt för varje VD att understödja sina personalteam. Fråga någon som är ledare, och jag slår vad om att de kommer att berätta att de senaste 18 månaderna har utmanat dem på ofattbara sätt. Även om det förmodligen är sant för oss alla, har vi bett dessa människor att göra det verkliga grovjobbet under pandemin. Läs vidare för att få insikt i fem sätt som varje VD behöver för att understödja sitt personalteam i en post-epidemi-värld:

Ladda ned nu

box-icon-download

*obligatoriska fält

Please agree to the conditions

Genom att ladda ner filen godkänner du våra användarvillkor. Alla dina uppgifter skyddas av vår integritetspolicy. Om du har frågor, kontakta oss gärna genom att mejla dataprotection@headleymedia.com.

Relaterade kategorier HR-hantering, HR-dataanalys, Outsourcing av arbete, Fjärrpersonalplanering, Frånvarohantering, Ledarskap, Chefsutveckling, Förbättrad kommunikation, Efterlevnad av lagstiftning, Affärsetik, HR-strategi, Ledarskapsstilar, Förändringsledarskap, Förändringsledning, Benchmarking, Konkurrensstrategi, Strategisk analys, Strategiformulering, Teamstyrning, Verkställande ledning, Anställningsstrategier, Prestationsledning